Analytiker väger in på Bitcoin i sidled, en stor rörelse kommer snart

Bitcoin fortsätter att göra en besvikelse när det gäller handelsåtgärder eftersom tillgången har gjort mycket lite under de senaste veckorna. Ett stort drag följer vanligtvis en längre period av inaktivitet, så vart kommer BTC att gå härnäst?

Helgen har varit ganska oundviklig för Bitcoin Era och cryptocurrency marknader . En kort spik till 9 240 dollar registrerades för några timmar sedan enligt Tradingview.com . Flytten kunde emellertid inte hållas kvar och tillgången föll tillbaka i sin räckviddsbundna kanal cirka 9 180 $.

Diagram – Tradingview.com

Bitcoin, som nyligen var inblandat i en Twitter-hack , har handlat i sidled i nästan tre månader i en kanal som strammar i takt med tiden. Den högsta nivån hittills denna månad har varit $ 9 450, med en låg på 8 900 $, och för en tillgång som är bekväm med flyktiga gungor är denna långvariga stabilitetsperiod något oroande för handlare.

Analytiker har dock varit där tidigare, och de flesta anser att ett större steg så småningom kommer att följa för Bitcoin.

”Konsolidering sker när handlare är osäkra i vilken riktning vi kommer att gå vidare. Vi har sett detta hända flera andra gånger under det senaste året. ”

Denna speciella analytiker är baisseartad och förutspår ytterligare en lång korrigering;

„Jag tror att vi för närvarande är övervärderade och på grund av en annan korrigering som kommer att hålla längre än många vill.“

Fellow handlare och analytiker, ‚CryptoHamster‘, har identifierat en nedåtgående kanal som har förvandlats till en liten nedstigande triangel eftersom volatiliteten har minskat under den senaste veckan eller så.

Dessa mönster är generellt baisseartade och kan leda till ytterligare minskningar. Det finns också möjligheten att denna period med Bitcoin-konsolidering pågår i ytterligare ett par månader enligt ‚CryptoFibonacci‘, som tycker att detta inte är så dåligt.

En annan ATH för DeFi

De enda kryptotillgångar som gör framsteg för närvarande är DeFi-relaterade. Det enda stora undantaget från det är Ethereum, som har varit lika slöv. ETH har svävat runt $ 230 under de senaste två månaderna, inte kan bryta motstånd trots en massiv boom i alla saker DeFi relaterade.

Med all sannolikhet kommer ETH-priserna bara att spegla vad Bitcoin gör för den mest femte gången, åtminstone tills ETH 2.0 äntligen lanseras, vilket kanske inte kommer förrän nästa år.

DeFi har nått en ny högsta tid när det gäller det totala låsta värdet som nu är 2,84 miljarder dollar enligt Defipulse.com .