Krakens kryptoutbyte drar i sladden

Krusning och tvister: Krakens kryptoutbyte drar i sladden

Om SEC vinner mot Ripple med sin anklagelse skulle detta vara det värsta fallet för många XRP-innehavare. Inför beslutet vidtar nu Krakens kryptobörs försiktighetsåtgärder.

Som BTC-ECHO rapporterade flera gånger tidigare är kryptoplattformen Ripple utsatt för betydande anklagelser från US Securities and Exchange Commission. Det sägs att Ripples börsintroduktion var olagligt eftersom det är en säkerhet och inte en kryptovaluta. Denna tvist har nu konsekvenser för användarna Bitcoin Evolution av handelsplattformen Kraken. Enligt mediarapporter kommer amerikanska Kraken-kunder snart inte längre att kunna handla XRP. Denna begränsning bör gälla från och med den 29 januari. Kraken gjorde detta tydligt i ett uttalande som publicerades på fredagen.

Det anges också att det fortfarande kommer att vara möjligt att sätta in, hålla och ta ut XRP i Kraken. Kunder som är bosatta i andra länder än USA påverkas sannolikt inte.

Vi övervakar situationen när det gäller arkivering hos SEC och kommer att anpassa oss till den nya utvecklingen.

Så står det i meddelandet. Det finns en FAQ-sektion på Krakens webbplats som ger löpande uppdateringar om de planerade åtgärderna.

Till kryptokompassmagasinet

Ändå faller Ripple inte i chock inför den juridiska tvisten. En arbetsannons publicerades nyligen där företaget letar efter en ny teknikchef. Han ska leda teamet som bygger tjänster för öppen källkodsutvecklare för sin betalningsplattform RippleX. Dessutom uppmärksammade Ripple sig nyligen genom expansionsinsatser.

Den 15 januari tecknade företaget ett kontrakt med en malaysisk penningöverföringsleverantör och Bangladeshs största leverantör av mobila finansiella tjänster. Målet är att skapa en överföringskorridor mellan de två länderna. Mobila pengar i Malaysia och bKash i Bangladesh kommer att använda Ripples globala betalningsnätverk, RippleNet, för transaktioner med plånbok till plånbok. En förändring på toppen av SEC kommer också snart. I vilken utsträckning detta kommer att ha en inverkan på de amerikanska myndigheternas ytterligare handlingssätt när det gäller Ripple kan ännu inte förutses.